Log In

Wednesday, July 27, 2011

The Body Shop Perfume, Pilihan Ku..


Aku ni pantang pasal minyak wangi ni.. nak jer beli satu kedai.. banyak da perfume yang aku try.. tapi, mostly yang murah-murah jer.. haha.. al maklumla, student berhemah kan.. x leh melets-meletes pakai perfume JLo.. mampus x makan kang.. banyak tol jenis perfume kt dunia ni.. yang paling best, perfume extrak dari bunga dan buah.. bau dia, neutral sungguh..


tapi bayangkan la, satu botol sebesar tapak tangan budak tuh harga nyer da beratus-ratus.. mak ai.. kojol la mcm tuh kan.. jdnya, aku kempunan.. munkin mhal sebba botol dia terlalu seksi.. haha.. aku pon suka servey sal perfume ni.. kt malaysia ni da femos perfume ciplak kt bazar-bazar kan.. 


perghh.. botol bukan men lagi ori.. bau, 3- 4 saat lesap la.. aku x penah beli pon.. rasa macam malu la nak tengok-tengok.. ada yang panggil, mnyak wangi pasar.. hurrmm.. x best..


as a student, bg aku, wangi itu penting.. kan g kuliah sana sini.. berpeluh, dengan cuaca kering panas.. 


x kan la nak bau tungkik jer.. orang x suka la kan.. kalu kita wangi, garenti orang nak rapat dengan kita.. tol x?? kalu kat bilik tuh, emang banyak la perfume aku.. 


rumate aku pon suka berkongsi perfume.. kalu g mall tuh, garenti  kitorang akan pusing test perfume.. aku paling suka minyak wangi pekat, eu de perfume.. tahan lama.. 


jenama yang best bg aku, THE BODY SHOP.. bau dia paling kaw la.. tahan lama beb..


nak cari body shop ni x susah la kalu kt johor.. kt mall2 besar ada.. tp kt kedah, susah.. x silap ada kt sp.. kt AS dulu ada kt as mall.. skang, da tutup.. kene round satu kedah lak nak p cari.. 


wangian body shop ni gak dijadikan inspired one drop.. tp one drop, bottol dia halus sgt.. nama pon satu titik kan.. 


perfume len yang penak aku pakai, silky men, Brave n Chase.. bau dia x la sengek sgt, gugurl suka.. tp, x than lama ar.. pas tuh, aku penah pakai Designer Collection.. botol dia sejibik mcm body shop gak.. bau dia pon ok.. manis.. kalu pkai tuh, lalu kt depan org, org garenti akan kata.. manisnnya.. mcm nak makan jer.. heheh..


petua aku, kalu perfume tuh warna cerah mcm air, bau dia lembut & manis.. kalu perfume tuh warna pekat, kuning2 jer.. bau dia keras skit.. pakai banyak.. mabuk la gayanya..





kalu nak beli tuh, time offer.. hrga dia ok.. time nak byar tuh emang la ketor sikit.. tapi bila da pkai.. perghhh.. muka stim jer bau.. satu selet jer da cukup.. 

ada bnyak jenis body shop ni.. untuk minyak wangi pekat dia, yang best bau apple blossom, rose de marcoc, neruli jasmine & vanilla.. skali bau, terpegun seumur hidup lar..

gugurl emang suka minyak wangi nih.. aku x kesah la org ckap aku bau perempuan ker apa ker.. janji, aku suka.. haha.. bukan setakat perempuan jer yang nak dekat, lelaki pon.. sebab bau aku mcm gugurl yang sweet jer.. hahah.. try la korang..

sekarang, dok umah, aku pkai one drop jer la.. fulus x dok kan.. body shop, aku simpan botol jer.. nanti da start keje.. aku pakai balik body shop.. haha.. wangi seh..

4 comments: